Mitä kahvilan perustaminen vaatii?

Monilla on takuulla ollut haaveissa perustaa oma kahvila. Perustamisen esteeksi, voi monissa tilanteissa osoittautua kuitenkin huoli menestyksestä, säännöksistä sekä suurista kilpailijoista. Näiden asioiden miettiminen on olennainen osa yrittäjäksi tulemista. Jokaisen yrittäjän on nimittäin löydettävä se oma markkinarako, jossa erottua. Erottuminen on välttämätöntä, jotta toiminta olisi kannattavaa ja näin ollen sitä voitaisiin jatkaa vuodesta toiseen. 

Ravintola-alalla yksi monsteri nimeltä suuret ketjut ja niiden rinnalla kilpaileminen. Yksi ketju, joka on vallannut miltei jokaisen kaupungin Suomessa, on se paljon rakastettu ja samaan aikaan myös vihattu S-ryhmä.

Artikkelissa haluamme kuitenkin jakaa parhaat vinkkimme kahvilan perustamiseen, jotta sinulla olisi mahdollisimman vankka pohja haaveesi toteuttamiseksi.

Mieti mikä saa asiakkaat valitsemaan juuri sinun kahvilasi?

Erottuminen on nykyään se ykkösasia yrittämisessä. Millä sinun kahvilasi voisi erottua Helsingin muista kahviloista? Mitä ylimääräistä se voi tarjota kävijöilleen? Ratkaisun ei tarvitse välttämättä mikään erikoinen. Se voi olla esimerkiksi tarjous, jossa pullan ostaja saa ilmaisen juoman tai jotakin muuta, jota lähialueella ei vielä ole tarjota.

Toinen tärkeä asia on varmistaa, että valitsemasi liiketila täsmää sinun sekä asiakkaiden tarpeita.

Monesti kaupungilla kuulee asiakkaiden kommentteja: ”se on kiva kahvila, mutta liian pieni”. Liiketoimintaa harkitessa, tulee tarkastaa, että toimitila sisältää tarpeelliset puitteet niin asiakkaille, keittiölle sekä keittiökoneille. Lisäksi ravintoloista tulee löytyä tarpeelliset lisät kuten wc-tilat ja muut vastaavat.

Henkilökunnan hygienian on myös oltava AINA kunnossa, paha maine leviää nopeasti. Jos yksikin asiakas näkee epäilyttävää toimintaa, on tämä kymmenen muun potentiaalisen asiakkaan tiedossa aivan muutaman minuutin sisällä.

Muista hoitaa byrokraattiset asiat huolella kuntoon. Tee ilmoitus toiminnan aloittamisesta hyvissä ajoin. Tarkasta myös työntekijöiden hygieniapassit ja terveydentilan selvitykset ennen toiminnan aloittamista. Mikäli toiminnan aloittaminen vaatii lainan ottamista, tarkasta kannattavimmat lainat ja valitse niistä paras mahdollinen ja juuri sinun maksukykyä vastaava vaihtoehto itsellesi.

Byrokraattisissa asioissa, tulee aina muistaa, että niitä käsittelevillä henkilöillä on valtavasti töitä. Tee siis ilmoitukset ja hoida lupa-asiat kuntoon hyvissä ajoin. Näin ollen yrityksen avaaminen ei viivästy kolmannesta osapuolesta johtuvista syistä.  

24 May 2018