Älä pilaa kahvilavierailuasi närästyksen takia!

heart burn

Ihanassa kahvilassa on mukava tavata ystäviä kaikessa rauhassa herkullisen kahvin ja vaikkapa pienen konvehdin tai täyteläisen leivonnaisen äärellä. Tällaista tapahtumaa on mukava odottaa jo etukäteen ja tällaiset pienet arjen luksushetket auttavat jaksamaan arjessa niitäkin hetkiä, jotka ovat kaukana luksuksesta. Jos kuitenkin kärsit närästyksestä, voi närästyksen pelko himmentää näitä hetkiä ja kahvilavierailusta voi olla vaikea nauttia. Kun valmistaudut käynteihin huolella etukäteen, ei kauan odotettu kahvilareissu mene pilalle!

Mistä närästyksessä on kyse?

Närästykseksi kutsutaan mahanesteen nousun aiheuttamaa polttavalta tuntuvaa kipua taikka muuta epämiellyttävää tunnetta rintalastan alueella. Mahaneste on hapanta ja kun tätä hapanta nestettä pääsee nousemaan ruokatorveen, aiheuttaa se polttavaa tunnetta. Joskus mahanestettä pääsee nousemaan jopa nieluun saakka, jolloin tunne voi olla erityisen epämiellyttävä. Esimerkiksi ylipaino ja tietyt ruuat sekä juomat aiheuttavat närästystä. Myös suurten aterioiden nauttiminen juuri ennen nukkumaanmenoa voi aiheuttaa närästystä ja tällaista ateriointia kannattaakin välttää. Myöskään kiristävät vaatteet eivät ole paras valinta, jos kärsit närästyksestä. Pyri välttämään etenkin vatsasi aluetta kiristäviä vaatteita!

Mikä avuksi närästykseen?

Yksi tehokkaimmista apukeinoista närästyksen ja liikahappoisuuden hoitoon on Gaviscon-niminen valmiste, josta löydät lisätietoa www.gavisconnordic.fi -sivustolta. Voit myös ostaa valmistetta kyseisen sivuston kautta. Kyseessä on itsehoitovalmiste, joka auttaa hellävaraisesti vähentämään närästyksen ja liikahappoisuuden oireita. Valmistetta on saatavilla nestemäisenä sekä purutabletteina. Purutabletteja on erityisen helppo pitää koko ajan mukana ja napata tarvittaessa vaikka kahvilassa. Tabletteja otetaan kerralla 1–3 kappaletta ja tabletit pureskellaan huolella. Kahvilassa valmistetta kannattaa käyttää puoli tuntia sen jälkeen, kun olet nauttinut kahvin ja pienen herkun, mutta juttelet vielä ystäväsi kanssa viimeisimmistä kuulumisistanne, tai kun sinulle ilmaantuu närästysoireita. Vielä kotona kannattaa ottaa valmistetta ennen kuin menet nukkumaan.

26 Nov 2021