Helpota kahvin aiheuttamaa närästystä helposti ja nopeasti

Kahvi aiheuttaa monelle närästystä

Kahvi on yksi niistä herkuista, jotka aiheuttavat valitettavan monelle ikävää närästystä ja jopa polttavaa tunnetta rintalastan kohdalla. Kahvia ei vain aina haluaisi jättää väliin - ei etenkään silloin, kun luvassa on mukavaa yhdessäoloa ystävien kanssa kivassa kahvilamiljöössä Helsingin ydinkeskustassa!

On ehkä helpottavaa tietää, että närästystä esiintyy hyvin yleisesti, sillä useampi kuin joka 10. ihminen kokee närästysoireita jopa viikoittain. Jos närästystä toistuu usein, on kyseessä refluksitauti, jonka vuoksi mahaneste nousee ruokatorveen toistuvasti. Omaolo-palvelu voi auttaa sinua tarvittaessa arvioimaan närästysoireidesi vakavuutta. Toisaalta pahan närästyksen yllättäessä tieto siitä, että kyseessä on yleinen vaiva, ei oikein auta omaa oloa. Tilanne on erityisen ikävä, jos paha ja yllättävä närästys alkaa kauan odotetun kahvilahetken aikana. Tällöin hyvät neuvot närästyksen helpottamiseksi ovatkin enemmän kuin tarpeen!

Kuinka helpottaa kahvin aiheuttamaa närästystä?

Kahvilassa ei välttämättä kannata valita kahvin seuraksi kovin rasvaisia herkkuja. Rasvainen ruoka nimittäin pahentaa monen kohdalla närästystä, sillä tällainen ruoka heikentää ruokatorven alaosan sulkijalihaksen toimimista. Jos siis haluat nauttia kahvilassa kahvista närästyksestä huolimatta, harkitse kaikkein rasvaisimpien herkkujen jättämistä toiseen kertaan! Jopa suklaan nauttimista kahvin yhteydessä kannattaa harkita kahteen kertaan. Myös tupakointi lisää närästystä, joten välttele sitäkin mahdollisuuksien mukaan kahvilapäivänä.

Kahvilaan kannattaa pukeutua rennosti, sillä liian kireät vaatteet voivat aiheuttaa ja pahentaa närästysoireita. Onneksi nykyään esimerkiksi löysät ja rennot farkut ovat muodikas valinta, joten sinun ei tarvitse tinkiä tyylistä, voidaksesi viettää mahdollisimman rentouttavaa iltaa ystävien kanssa kahvikupillisen ääressä. Mukaan kahvilaan kannattaa myös pakata tehokas närästyslääke, esimerkiksi Gaviscon jota on saatavana näppäränä oraalisuspensiona. Voit ottaa valmistetta puolisen tuntia ennen kahvitteluhetkeä tai halutessasi vasta mahdollisten oireiden ilmaantuessa.

1 Jun 2021